Jens Fenger Nielsen (Skoleleder) den 26-08-2014
    Kære elever (og forældre)

Så er det blevet tid til at vælge valgfag på Kingoskolen

Valgfagsundervisningen, der med skolereformen er blevet obligatorisk for alle elever på 7.-9. årgang, foregår om torsdagen i tidsrummet mellem 14.10 og 15.40. Valgfagene bliver dels udbudt af Kingoskolen med skolens egne lærere og dels af Frederikssund Ungdomsskole (FUS). Vores egne valgfag bliver gennemført på og omkring skolen, mens ungdomsskolens både kan blive gennemført i Slangerup eller i Frederikssund.
    Valgfagene på Kingoskolen vil være af et halvt års varighed, mens fagene i FUS er helårlige. Der bliver således mulighed for på skolens egne valgfag at enten prøve to fag eller at fordybe sig i det samme fag ved at vælge det i begge perioder.
    De fag man kan vælge på skolen kan I se nedenfor mens ungdomsskolens kan ses i den folder I får uddelt samtidig med dette brev. På torsdag vil det være muligt at stille spørgsmål til de enkelte fags indhold (nærmere info følger).
    Alle elever skal vælge en første anden og tredje prioritet på tilmeldingen på Elevintra. Elever vælger valgfag i ElevIntra under Eleven > Tilmeldinger. Hvis man ønsker at vælge valgfag i ungdomsskolen skal man også vælge det i tilmeldingen her på skolen, og derefter tilmelde sig som beskrevet i folderen fra FUS.
    Valgfagsudbudet i første halvårsperiode er:

1. Madkundskab
    2. Økonomi, iværkssætteri mm.
    3. Innovation
    4. Håndværk og design
    5. Design (+ håndværk)
    6. Håndværk (+ design)               Udbydes ikke i første valgperiode.
    7. Billedkunst
    8. Musik
    9. Drama/skolekomedie
    10. Idræt/Boldspil
    11. Skolefodbold/boldspil
    12. Idrætsgrene
    13. Ekstra fransk – til dem der i forvejen har fransk*
    14. Ekstra tysk – til dem der i forvejen har tysk*
    15. Film                                                           Udbydes ikke i første valgperiode.
    16. Valgfag i Frederikssund Ungdomsskole (FUS)
    17. * Tredje fremmedsprog udover engelsk og fransk/tysk udbydes af FUS.
      Eleverne skal vælge 3 valgfag i prioriteret rækkefølge senest på fredag d. 29/8 kl. 12.00.
      For dem der vælger valgfag der udbydes på Kingoskolen vil der blive valg til anden periode i december måned.
      Som et ekstra tilbud er det muligt at vælge et ekstra valgfag i FUS i form af aftenundervisning. Disse aftenkurser kan efter henvendelse til skoleledelsen evt. erstatte det obligatoriske valgfag torsdag eftermiddag.
      Elitesport kan evt. også efter henvendelse til skoleledelsen erstatte det obligatoriske valgfag (den endelige tolkning af begrebet elitesport er i skrivende stund endnu ikke afklaret).
      Jens Fenger Nielsen

• 08-09-2014